Bu Blogda Ara

16 Ekim 2007 Salı

oanlar- dünyada okareler ve hikayeleri

ntv
"O"kareler
Son 50 yılın unutulmaz sahneler

i




PAN AMERİKAN OYUNLARI BAŞLADI
Bir dansçı Rio de Janeiro’daki Pan Amerikan Oyunları’nın Cuma günkü açılış töreninde.

Berlin Duvarı'ndan tarihi bir sahne.
1989... Duvar yıkılıyor.

Dean Kasırgası

Dean Kasırgası



TOGO’DA ERGENLİĞE GEÇİŞ TÖRENİ
Kuzey Togo’da Kabie etnik grubundan bir genç pudralanmış, güreş yarışlarına katılmayı bekliyor. Bu yarışlar Togo’da, çocukluktan ergenliğe geçmenin bir simgesi olarak biliniyor.

KÜREK’TE DÜNYA KUPASI
İsviçre’de yapılan Erkekler Kürek Yarışması Dünya Kupası’nda Romanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Rusya ve Almanya tekneleri kıyasıya yarışıyor.

ÇİN’DE SEL
Çin’in Hubei Bölgesi’nde meydana gelen sel felaketi 500 bin insanın evlerini sular altında bıraktı. Taşan Huai Nehri, sayısı 2 milyara yakın tarla faresinin de ortaya çıkmasına sebep oldu. Fotoğrafta bir sığınma kampında kalan yaşlı kadın, hem veba tehlikesinden kurtulmaya, hem de sular altında kalan evinden sonra başını sokabilecek bir yer bulmaya çalışıyor.

“DEVLER VE KOCAKAFALILAR” DAN ELVEDA
İspanya, Pamplona’da gerçekleşen San Fermin Festivali boyunca 8 gün şehrin sokaklarını arşınlayan “Devler ve Kocakafalılar Grubu”, kapanış töreninde son dansını yapıyor.

HOROZ DÖVÜŞÜ
Porto Rico’nun Barranquitas şehrinde bir 18. yüzyıldan beri popülerliğini koruyan horoz dövüşlerinden bir görüntü...


KÜBA DEVRİMİ KUTLANIYOR
Havana’da 1953’te Fidel Castro’nun Fulgencio Batista’ya karşı gerçekleştirdiği Küba Devrimi kutlamaları –küçük devrimcilerin yorgunluğuna rağmen- coşkuyla kutlandı...

ASKER AİLESİNİN ACISI
Geçtiğimiz hafta New York Times’da yayınlanan bir habere göre, ABD’li asker ailelerinin birçoğu Irak Savaşı’na inancını kaybettiklerini, ve artık siyasilerin savaşın gerekliliği konusundaki söylemlerine inanmadıklarını söylüyor. ABD, kendinden uzakta yaşanan bu savaşın kendisine uzak kalamayacağını gitgide artan asker ölümleriyle daha da acı kavrıyor, ve savaşın anlamsızlığı Irak’lı ya da Amerikalı demeden can almaya devam ediyor. 29 yaşında Irak’ta ölen bir ABD askeri olan Robb Rolfing’in fotoğrafta görülen ailesi de belki bu fikri paylaşan acılı ailelerden biri...

NİJERYA’DA PETROL HUZURSUZLUĞU
Afrika’nın en büyük petrol üreticilerinden Nijerya’nın Nembe şehrinden bir görüntü... Çocuk taşıdığı bidondaki kaçak petrolü karaborsada satmaya hazırlanıyor. Ülkenin en büyük yeraltı zenginliği olan ve adeta huzurunu kaçıran petrol, şimdiye kadar 150 yabancının kaçırılmasına, petrol üretiminin de yüzde 25 düşmesine ve uluslararası piyasalarda tıkanıklığa sebep oldu. Hükümet yetkilileriyse durumun ne zaman ve nasıl düzelebileceğini öngöremiyor

Prens Harry öldü!
New York’lu sanatçı Danilel Edwards’ın “Irak Savaşı Anıtı” adını verdiği heykel, İngilitere Prensi Harry’yi Irak’ta ölmüş bir asker olarak konu ediyor. 11-14 Ekim arasında Londra Bridge Sanat Fuarında gösterilecek olan heykel, tartışma yaratacağa benziyo


Mandril rengarenk!
Batı Afrika’nın soyu tükenmekte olan maymun cinsi mandriller, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Budapeşte Hayvanat Bahçesinde büyük ilgi gördü.

Dicle’yi El Kaide kirletti
Amerikan Ordusunun geçen hafta yayınladığı bu fotoğraf, Bağdat’ın 250 kilometre kuzeyindeki Beiji kentinde bir petrol borusunun patlamasıyla Dicle Nehri’nin ne kadar kirlendiğini gösteriyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre altına bir bomba yerleştirilmesi sonucu patlayan borudan El Kaide militanları sorumlu tutuluyor.



Uganda’da sel felaketi
Kuzeydoğu Uganda geçtiğimiz hafta sel felaketiyle sarsıldı. Yolların kapanmasıyla selden zarar gören bölgelere yardımın ulaştırılamadı. Ülke genelinde acil durum ilan eden Uganda’da en düşkün durumda ilaç ve yiyecek bekleyen çocukların olduğu söyleniyor.


İKİ ATEŞ ARASINDA
Lübnan’ın Baddawi şehrindeki Nahr el-Bared mülteci kampından kaçan Filistin’li bir çocuk Birleşmiş Milletler’e ait bir okulun bahçesinde su içiyor. İslami militanlar ve Lübnan ordusunun karşı karşıya gelmesiyle iki ateş arasında kalmış bir kamp olan Nahr el-Bared’den kaçmayı başaran mülteciler bulunsa da, Birleşmiş Milletler içeride mahsur kalan binlerce insan olduğunu söylüyor.

HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI MI?
Darfur soykırımının ağır yaşandığı Mukjar bölgesinde toprağın birkaç santimetre altında çürüyen elbise parçaları ve insan kemiklerine rastlamadan yürümek mümkün değil. Bu katliamdan kurtulan İbrahim, artık kime ait olduğu bile bilinmeyen bir kafatasını bütün dünyaya göstererek soruyor: Katliamı önlemek için herkes üstüne düşeni yaptı mı?

CARACAS’TA PROTESTOLAR
Venezüela’nın başkenti Caracas Pazartesi günü ateşli protestolara sahne oldu. Başkan Hugo Chavez’in muhalif TV istasyonu RCTV’yi (Radio Caracas Television) kapatma kararı almasıyla sokaklara dökülen halk tepkilerini dile getirdi. Fotoğraf karesine de kendini çatışmalardan korumak için çaresizce sosisçi tezgahının altına sığınan Caracaslılar yansıdı.


Kelebeğin uzun yolculuğu
Monarch kelebekleri olarak bilinen Danaus plexippus türü kelebekler, kışın gelmesiyle Teksas’tan Meksika’ya göç ediyor. Yol yorgunu bir kelebek de, uçuşu sırasında verdiği molada çiçek suyu içiyor..

El Aksa’da Cuma namazı...
Cuma namazı için El Aksa Camiine gitmeye çalışan Filistinliler, geçtiğimiz hafta da İsrail’in kontrol noktalarına takıldı. Ramazan sebebiyle Camiyi ziyaret etmek isteyen Filistinli Müslümanların sayısının artması, İsrail askerleriyle gerginlik yaşanmasına neden oldu.



oyun oyna

ileteþim / email

Free META Tag Analyzer
Sitemap Generator Link Değişimi
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇN..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı