Bu Blogda Ara

1 Şubat 2008 Cuma

Google Earth’ün garip halleri,,

.

Google Maps ve Google Earth aracılığıyla uydu görüntüleri artık kolaylıkla izlenebiliyor. Uyduların günlük hayatımızın içine bu kadar fazla girmesi sonucu bazı garip manzaralar da ortaya çıkıyor elbette. Bunlardan birkaçına yer vermek istiyorum.

, ,

Svastika Tasarımlı Yapı

Svastika Tasarımlı Yapı

Svastika, Nazi haçı anlamına geliyor. Amerika’nın Nazi hayranı olduğunu söyleyemeyeceğimize göre, bu görüntünün 2007 yılında Amerika sınırları içerisinde görmek gerçekten garip. Amerika’nın San Diego eyaletindeki Colorado adalarında Amerikan deniz kuvvetleri kışlası bulunuyor. Bu bina MSNBC’deki habere göre 40 yıllık bir yapı ve bu tasarımın değiştirilmesi için gereken maliyeti 600.000 dolar.
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

Yoğun Hava Trafiği

Yoğun Hava Trafiği

Yoğun bir havalimanı düşünün. Uçakların iniş kalkışları ne kadar sıklıkla yapılır bu yoğunlukta dersiniz? Bu görüntüye bakılırsa üç uçak birden piste inecekler. Elbette bu mümkün değil. Üç görüntünün peşpeşe alınmasından dolayı böyle garip bir manzara ortaya çıkmış. Sadece ortadaki üçağın gölgesinin olması da ayrı bir gariplik. Resimde uçak Frankfurt Uluslararası Havaalanı’na inerken.
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

. .

Tek Kanatlı Uçak İnerken

Tek Kanatlı Uçak İnerken

Görüntüdeki tek kanatlı mucizevi uçak yine, Google uydularının görüntü haritalama hatası sonucu meydana gelmiş. Eğer Google Earth programını sıkça kullanıyorsanız, yolların, dağların tepelerin yer yer farklı çözünürlüklerde ve değişikk renklerle bezendiğini görmüşsünüzdür. Bu resimde de benzer bir olay olmuş, uçak Amsterdam Schiphol Havalanı’na inerken resim ortadan kesilmiş ve tek kanatlı olmuş(!)
Bağlantı:
Google Maps

İkinci Dünya Savaşı Bombardıman Uçağı Uçarken

İkinci Dünya Savaşı Bombardıman Uçağı Uçarken

Google Earth uçakları görev başında yakalam konusunda çok başarılı. Ancak ikinci Dünya Savaşı’ndan kalma bir bombardıman uçağının uçarken yakalanması garip. Malesef şu an o görüntü güncellenmiş ve artık orda uçak yok.

Devrik Yolcu Gemisi

Devrilmiş bir gemi gördünüz mü hiç? Google uyduları kıyıya bağlı haldeyken bir tayfuna yakalanmış ve devrilmiş olan bu yolcu gemisini görüntülemeyi başarmış. Gemi Güney Kore’nin Busan limanına demirlenmiş haldeyken saatte 135 mil yani yaklaşık 220 km hızla gelen tayfunla yat yatmış durumda.
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

Kamyon Kazası

Kamyon Kazası

Kuzey Dakota’da bir kamyonun kaza anında alınan görüntü. Doğu Burleigh bulvarında kaza olduktan sonra Google yakalamış.
Bağlantı:
Google Maps

, ,
Hayalet Gemiler

Hayalet Gemiler

Yine benzer bir haritalama hatası sonucu demir atmış gemiler hayalet olmuş. Farklı zamanlarda çekilmiş iki resim sonuçta yarım görünen gemiler haline gelmiş.

John Travolta'nın Evi ve Havaalanı

John Travolta’nın uçak merakını duymayanlardansanız artık öğrenmenizin vakti geldi demektir. Bizde olsa görmemiş deriz. Ama adamda para bol. Evine havaalanı bile yaptırmış ve Google Earth’den kaçmamış tabii ki. Ocala, Florida’da yaşayan Travolta’nın kendine ait bir Boeing 707 uçağı var.
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

, .
Afrika'nınVahşi Doğal Hayatı

National Geographic’ten görmeye alıştığımız türden görüntüleri Google Earth’de de görebiliyor olmamız şaşırtıcı sanırım. Hipopotamları izlemek hoş olabilir yani.
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

Yerçekimsiz Araba Parketmek

Yerçekimsiz Araba Parketmek

Bu da efsane olmuş görüntülerden biri. Westenbergstraat, Hollanda menşeli görüntü güzel bir illüzyon aslında. Sadece bir apartman resmi.
Bağlantı:
Google Maps

iPod’lu Kafa Figürü

iPod'lu Kafa Figürü

Bu da ilginç bir kafa görüntüsü. "Yerli" kafası olduğunu iddia edenler de var. Aslında kulağındaki kulaklığa bakılırsa iPod dinliyor diyenler de çıkmış.
Bağlantı:
Google Maps

Yamuk Apartman

Gördüğünüz gibi apartman aslında yanındaki bir diğer apartmana doğru kaykılmış vaziyette duruyor. Aslında tabii ki öyle değil. Bu da Google görüntüleme hatalarından biri. İki farklı açıdan alınan görüntüler sonucu bu şekilde bir manzara karşımıza geliyor.
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

Işık Yansıması

Işık Yansıması

Bazı ışık yansımaları da meleklerin, ya da Ufo’ların varlığına yoruluyormuş. İlginç…
Bağlantılar:
Google Maps - Google Earth

Google Earth’de Reklamcılık

KFC reklamı
Coca Cola reklamı
Ford Reklamı

Reklamcılık sektörü her yerde kendini gösteriyor tabii ki. Bu en üstteki resim Kentucky Fried Chicken reklamı (Google Maps - Google Earth) Mojave çölünde, ikincisi zaten çok belli, Coca Cola (Şili dağlarında, 70.000 boş şişeyle yapıldığı iddia ediliyor), ve sonuncusu da Ford

, ,

İrlanda Hayranlığı

St Patrick

Son olarak da İrlandalı olduğunu öğrendiğim St Patrick adında bir azizi seven birisi böyle bir şey yapmış.
Bağlantı:
Google Maps

, .

Kaynak: n4me.net

Telekom’dan Ödenmiş Sabit Ücreti Geri Almak/dilekce örnekleri

Durum şu: Yıllardır Telekom’un abonelerinin ödediği sabit ücretlerinin kaldırılması, hatta geri iadesi mümkün. İstanbul’da Beykoz Kaymakamlığı Hakem Heyeti’nin aldığı kararla, Türk Telekom abonesine o güne kadar verdiği sabit ücretleri iade edildi. Toplam 695 YTL alan abone, emsal oluşturabilir. Ne yapmalı?

İki adet dilekçe örneği var. Bu iki dilekçe doldurulup biri Telekom’a, diğerini Kaymakamlık Hakem Heyeti’ne gönderilmeli. Bir kaç hafta işlemden(bürokrasi) sonra ücretinizin iade kararı çıkıyor. Bunun da garantisi var. 2000 yılında Danıştay aldığı kararda "TELEFON ABONELERİNDEN AYLIK SABİT ÜCRET ALINMASINA İLİŞKİN BU UYGULAMANIN İPTALİNE" şeklinde beyan etmişti. Çünkü bu uygulama tüketici mecburiyetini bilerek kötüye kullanmak şeklinde bir kasıt içeriyor.

, ,

oyun oyna

ileteþim / email

Free META Tag Analyzer
Sitemap Generator Link Değişimi
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇN..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı