Bu Blogda Ara

13 Eylül 2010 Pazartesi

oan resim




National Geographic Türkiye Dergisi'nin bu ayki sayısında ana makale, ekonomik olarak hızla büyüyen Çin'le ilgili. Bu fotoğraf da o makaleden. Li Aihua, bir altın madeninde çalışırken yakalandığı silikoz hastalığı nedeniyle ölen 29 yaşındaki oğlu için hukuk mücadelesi veriyor. Ve ‘o’ anda evladının fotoğrafıyla tezat bir ruh hali içinde bulunuyor. Bu fotoğrafın yeraldığı makaleyse ''Çin’in büyümenin sancısı'' adını taşıyor.






Sessiz yalnızlık içindeAfganistan’daki Kabil yakınlarında bulunan Policharki Cezaevi’nde çıkan isyanla ilgili bir fotoğraf. İçeridekilerin yakınları bilgi almak için Afgan askerden medet umuyor. Kadınlardan ikisinin yalvaran bakışları, görünecek yer bulamayınca vücutlarının duruşuna yayılıyor. Ve gözyaşlarını silmek için burkasını açan kadın... Ağlayışı hem üzüntüsünün boyutunu hem de onca kalabalığın içinde çaresiz, sessiz yalnızlığını anlatıyor. (Associated Press / Rafiq Maqbool)






Irak’taki saldırının ardından‘O’ anda karenin içinde hayatta olan 7 kişi var. Birinin hala hayatta olduğu şüpheli, çünkü çok ağır yaralanmış. Üçünün yüzündeyse yaralıyı hastaneye yetiştirme telaşı var. Biriyse yaşadıklarının ardından gördüğü manzaraya isyan ediyor. Diğer üç kişi ise şokta. Bu fotoğraf, Kerbela'da aşure törenleri sırasında yaşanan bombalı saldırıdan sonra çekildi.






Değişik bir sunumİtalya'da düzenlenen San Remo Şarkı Yarışması’ndan bir ‘o’ an. Fotoğraftaki yarışmayı kazanan bir sanatçı mı? Hayır... Yarışmayı kazanan sanatçının yakını mı? Hayır... ‘O’ anda fotoğrafçının objektifine yakalanan yarışmanın sunucusu. Anlaşıldığı üzere değişik bir sunucu...






Ümitsiz çabaIrak'ta, karşısındaki insana derdini anlatmaya çalışan bir kadının ‘o’ anı. Karşısındaki, bir hastane görevlisi... Bağdat'taki son bombalı saldırıda, ailesinden ağır yaralanan iki kadını görebilmek için hastaneye gitti ama içeri alınmadı. Bu ümitsiz çaba AP fotoğrafçısı Maya Alleruzo'nun dikkatini çekti ve hastane önündeki onca hareketlilik içinde kadının yalnızlığı, çaresizliğini anlatan bu ‘o’ an oluştu...


_________________






Acı veren sevgiÜmit Bektaş’ın Ankara'da çektiği bir ‘o’ an. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ankara'da destek gösterileriyle karşılanıyor. Denktaş'ın bu destekten memnun kaldığını tahmin etmek zor değil, ama Denktaş ‘o’ anda zor anlar yaşıyor. Kalabalıktan biri elini yakalayıverince Denktaş'ın biraz canı yanıyor. Bazen sevginin fazlası insanın canını acıtıyor…






Çocuklarıyla bir öğle uykusuNational Geographic fotoğrafçısının, kuraklık ve aşırı sıcakların pençesindeki bir ülkede, Mali'de çektiği bir ‘o’ an... Kadın denilince ilk akla gelen yüce duyguyu anımsatıyor bizlere, annelik duygusunu... Bir anne ve çocukları öğle sıcağında çadırlarında uykuya dalmışlar. Bir kadının en masum haliyle nasıl şefkatin sembolü olduğunu ve bu şefkat sayesinde huzur içinde uyuyan çocukları görüyoruz.






Gözlerdeki kaosHaiti'den bir ‘o’ an. Kaos, geri planda, çevrede ve kaos aslında gözlerde... Fotoğraf, Başkent Porto Prince'in en önemli ticari havalimanlarından birinde çekilmiş. Hükümete karşı mücadele eden isyancıların kente yaklaştıkları haberi, işte böyle bir kargaşaya yol açmış. Yağmalamalar artmış ve bu çocuk da bulduğu bir et parçasını kapmış. O koşullarda müthiş değerli bir parça ama ‘o’ anda henüz o da sevinemiyor...



Yas


Fotoğraf İran'dan... Bem kentini yerle bir eden, 30 bine yakın insanın ölümüne yol açan deprem felaketinden sonra çekilen bir ‘o’ an bu... Fotoğraftaki İranlı ölen yakınları için yas tutuyor yıkıntılar arasında. Tam 17 akrabasını kaybetmiş depremde. Suskun görünüyor ama sanki çaresizliğin sesi duyuluyor gibi...






01 - 31 mart 2004250 bin kişiden biri o... Yeni yeni çalışmaya başlayan uluslararası


yardım kuruluşlarından henüz sadece yiyecek yardımı alabilmiş. Giysi yardımı yok...


Zaten içinde bulunduğu koşullarda giyinmesi değil beslenmesi önemli. Kaosun bugünlerdeki


mekanı Amerika kıtasının en yoksul


ülkesi Haiti'deki durumu anlatan bir çocuk





Mutsuz bakışlar


Brezilya'da çekilen bir fotoğraf. Dört yaşındaki bu küçük kızın mutsuz bakışları fotoğrafçının objektifine takılıyor. Taisa adındaki bu küçük kızın ailesi hemen arkasında görülen kömür madeninde çalışıyor, hatta ondan sadece birkaç yaş büyük olduğu halde madende çalışan çocuklar da var. Yaşamlarında yoksulluk öyle büyük ki, belki de onu bekleyen gelecek, bu mutsuz bakışları daha o yaşta yüzüne konduruyor 



Hollanda Kraliyet Muhafızları çok yakında kraliçenin katılacağı bir tören için hazırlık yapıyor. Tören sırasında olağanüstü bir durumda, gözyaşartıcı gaz kullanılması ihtimaline karşı da duman kullanılıyor. Aslında amaç kendilerinden çok atlarını hazırlamak ama atlar bu durumdan pek de memnun görünmüyor. 



Hollanda Kraliyet Muhafızları çok yakında kraliçenin katılacağı bir tören için hazırlık yapıyor. Tören sırasında olağanüstü bir durumda, gözyaşartıcı gaz kullanılması ihtimaline karşı da duman kullanılıyor. Aslında amaç kendilerinden çok atlarını hazırlamak ama atlar bu durumdan pek de memnun görünmüyor. 




_________________

















Afganistan’ın başkenti Kabil... İç savaşta harap olmuş bir binanın önünde iki kadın halı silkiyor. Beride derin bir kültürün parlak ürünü Afgan halısı, ötede ise modern bir camii. Ortada da geçmişle bugün arasındaki bağlantıyı kopartan sefalet. (Associated Press / Rodrigo Abd) 

O an hikayeleri

Filistin'den bir annenin o anı 28 yaşındaki Beşir Ümran'ın cenazesinde çekilen bir fotoğraf. O bir polis memuruydu ama bir Hamas intihar komandosunun eylemini gerçekleştirmesi sonucu o da hayatını kaybetti. Yüreğinin acısı gözyaşlarıyla bütünleşmiş ve o anda belki de sadece Beşir Ümran için değil, onbinlerce Beşir Ümranlar için gözyaşı döküyor... bydigi



Bir perdenin arkasından değil bu bakış. İspanyanın Seville kentindeki yortu ayinleri sırasında tepeden tırnağa örtünmüş bir tövbekar, başına geçirdiği kukuletanın içinden inancına göre, günahkar dünyaya bakıyor. (Associated Press / Bernat Armangue)



Hindistanda dünya medyasının ilgisini çeken bir eylem var. Madhya Pradeshte inşa edilen dünyanın en büyük ikinci barajının daha da yükseltilmesine karşı çıkan ve açlık grevine başlayan eylemci Medha Patkar, 6 Nisanda polis zoruyla hastaneye kaldırıldı. Eylemcinin destekçilerinden biri olan köylü, o sırada Yeni Delhide Patkar için yapılan mitingde konuşmalardan birini dinlemekteydi. Işığın yüzdeki yerleşimi, çakır bakışlarındaki gölgeler, kalın çizgiler ve hatta duruş... Öylesine bir o an yakalamıştı ki Gurinder Osan, adam o anda orada bulunanların ortak duygularını yüklenmekteydi. (Associated Press / Gurinder Osan)



Dünyanın en yeni petrol üreticisi Çad’da bir okul... Bu ülkenin çocuklarının durumu da Afrika ortalamasını yansıtıyor. Yani petrol üreticisi Çad’da çocukların yüzde 60’ı eğitim olanağından yoksun bulunuyor. Bu çocuklarsa Amerikan Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın yardımlarıyla ‘o’ anın yansıttığı koşullarda eğitim görüyor. İlk sıradaki kızlar, elle tutulurcasına yoğun bakışlarıyla foto muhabirini tutmaya çalışıyor. (Associated Press / Sayyid Azim)



Çocuğun adı Nesrin... Filistinli... El Halil’deki Fawar Mülteci Kampı’nda İsrail Ordusu’nun yaptığı bir operasyon sırasında evinin damındaymış. İsrail askerlerinin açtığı ateş sırasında plastik mermilerden biri yüzüne isabet etmiş. O sırada İsrail Ordusu sıhhiyesi çocuğa ilk müdaheleyi yapıyor. Mermi bir kere gidip vurmuş. Ama ‘o’ an, Nesrin’in hala yaralanmaya devam ettiğini göstermiş. (Associated Press / Nasser Shiyoukhi)



Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya’da bir fırtınadan hemen sonra... Belli ki arazinin sahibi, aynı familyanın farklı türlerini belirli bir düzen içinde dikmiş. Bir ondan, bir ondan... Birbirlerine yaslanmış badem ağaçları, havadaki pusdan da yararlanıp, baharı karşılamadaki farklılıklarını hoş bir desenle ortaya koyuyor. Gökkuşağı da bu güzel sürprizi kutsuyor. (Associated Press / Fresno Bee, John Walker)
_________________

leman penguen kapak

ciziyorum - referandum/Ercan Akyol


İranlı güzel Playboy kapağında

İranlı güzel Playboy kapağında 
Daha önce Monako Prensi Albert ile birliktelik yaşayan Şehrivar (27), şimdi “Alacakaranlık” yıldızlarından Xavier Samuel’in sevgilisi. Babası İranlı, annesi Alman olan ve Tahran’da doğan Şehrivar, üniversitede uluslararası ilişkiler ile oyunculuk eğitimi aldı. 

REFERANDUMDAN SONRA REKOR KIRDI

REFERANDUMDAN SONRA REKOR KIRDI

Oy ver


UNUTULMAZ HİCİV.. Aylardır referanduma hazırlanan Türkiye sonunda tercihini yaptı. Çıkan sonuca kimi üzüldü, kimi sevindi, kimi kaygılandı.. Ancak, yıllar önce çevrilen ve ünlü sanatçı Şener Şen'in oynadığı filmde bir Ağa ile köylüler arasında geçen ünlü diyalog paylaşım sitelerinin bir anda gözdesi oldu. İşte son 24 saatte rekor paylaşım ve rekor tık alan o sahne..!!

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

oyun oyna

ileteþim / email

Free META Tag Analyzer
Sitemap Generator Link Değişimi
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇN..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı