Bu Blogda Ara

30 Haziran 2007 Cumartesi

sınırda yaşamak...ntvmsnbc. ..mateser resimsandıgı-//


Hindistan’a muson gazabı
Geçtiğimiz Pazar günü, Hindistan musonların acımasızlığına uğradı. Karnataka ve Maharashtra eyaletlerini felç eden yağmurlar 126 kişinin ölümüne sebep oldu. Fotoğrafta yağmur mağduru bir kadın, akrabalarının yardımıyla yürümeye çalışıyor.

Afganistan’da uyuşturucu sorunu
Şiddet ve siyasi istikarsızlığın bitmediği Afganistan’ın en büyük sorunlarından bir tanesi de uyuşturucu ticareti ve bağımlılığı. Sorunun boyutları o kadar büyük, ve kullanım o kadar yaygın ki, fotoğraftaki Afgan gibi sokakta esrar içmek garipsenmiyor bile...
Yıldızlara yolculuk
Komşu galaksi
Samanyolu galaksisine komşu galaksilerden NGC 1569'un bir fotoğrafı.
Sınırda Yaşamak

GÖZCÜ FOK
Halkalı fok, yüzeye çıkmadan önce çevreyi kolaçan ediyor. Sinsice yaklaşan ayılar, fokları bu buzul çukurlarında avlıyor

YANSIMA
Görüntüsü buzlu suya yansıyan kutup ayısı sualtında ilerliyor. Uzmanlar, küresel ısınmanın içinde bulunduğumuz yüzyılda ayıların soylarının tükenmesine neden olacağından korkuyor.

MAVİ CENNET
Deniz kuşu, Svalbard'da (Norveç), bir buzdağı üzerinde süzülüyor. Buzdağları, buz tabakaları ve buzul parçaları kuşlar, foklar ve yaban hayatının diğer canlıları için yüzer vahalar oluşturuyor.

YARIKALICI MEKAN
Dişleriyle dikkat çeken bir deniz canavarı olan Atlantik morsu, Baffin Adası açıklarındaki çokyıllık -ya da yarıkalıcı- deniz buzu üzerine çömelmiş.

AVLANMA ALANLARI
Dişi bir ayı ve yavrusu, bir buzadasının üzerinde havayı kokluyor. Yiyecek peşindeki ayılar geniş alanlarda geziniyor, sık sık bir buzdağından diğerine atlıyor. Radyo vericili tasma takılan ayılar 240 kilometreye ulaşan uzun mesafeleri yüzerken izlendi.

EHDİT ALTINDA Küresel ısınmaya bağlı olarak deniz buzunun çekilmesi, buz üstünde avlanan ve dolaşan ayılar için ciddi bir tehdit. Ayıların yok olmaya yüz tutmasından endişe duyan ABD Balıkçılık ve Yaban Hayatı İdaresi'nin yetkilileri, ayıların, tehlike altındaki canlı türlerine ilişkin yasa kapsamına alınmasını önerdi. Bu kuruluş bünyesindeki Deniz Memelileri Yönetim Programı'nın başındaki Rosa Meehan, "Kutup ayılarının içinde bulunduğu koşullar ile deniz buzunun çekilmesi arasında gerçekten açık bir ilişki var," diyor. "Ayılar buza muhtaç ve de buz eriyor."

BASTIRILMA
Eriyen buz, oluklar halinde bir fokun hava almak için açtığı deliğe akıyor. Buzdan daha az yansıtma özelliği olan su, daha çok güneş ışığı emerek erimeyi hızlandırıyor.

DERİNLİKTEKİ HAYALETLER
Derinliklerde iki hayalet gibi beliriveren bir çift beluga balinası, morina avlarken bir yandan da tiz sesler çıkarıyor.

ERSİZ YURTSUZ Dinlenmek ve ısınmak için buzun üzerinde olmaya gereksinim duyan bu halkalı fok gibi yavrular, sualtındakilere göre daha savunmasızlar. Bu yavru kaybolmuş bir halde denize ulaşabileceği bir yer bulabilme umudu ile emekliyordu. Fotoğrafçı, onu buz sınırına götürmekten kendini alamamış.

AYI KORKUSU
Bu ayı, beş metre kadar ötede buzun üzerine çıktı, silkelendi ve sonra saldırıya geçti.
Hubble'ın en iyileri

Hubble'ın en iyileri

Yıldızlı Gece
Hubble'ın Mart 2004'te görüntülediği bu fotoğraf, Vincent Van Gogh'un "Yıldızlı Gece" isimli tablosunu andırıyor. Daha önce hiç görülmemiş gaz ve tozdan oluşan spiraller uzay boşluğunda trilyonlarca kilometre bir alanı kaplıyor.

oyun oyna

ileteþim / email

Free META Tag Analyzer
Sitemap Generator Link Değişimi
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇN..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı