Bu Blogda Ara

14 Aralık 2010 Salı

yılın en güzel ucuşu

Photo tuts+, bu yıl dünyanın dört bir yanında çekilen en iyi 100 kuş fotoğrafını seçti
Doğal hayat fotoğrafçılığının en çetrefilli işlerinden biri kuşları görüntülemek. Bu küçük ve hareketli canlılar, zor yakalanıyor ama yakalandıkları zaman da harika görüntüler veriyor. Ünlü fotoğraf sitesi Photo tuts+, bu yılın en güzel 100 kuş fotoğrafını derledi. Aralarında amatör fotoğrafçıların da olduğu sanatçıların, kutuplardan Macaristan’a, İsveç’ten Amerika’ya kadar uzanan coğrafyada çektikleri kareler göz kamaştırıcı.
Site aynı zamanda kuşları görüntülemek isteyenler için pratik bilgileri de listeledi. İşin uzmanları kanatlıları fotoğraflamak isteyenlere önce evlerindeki evcil hayvan üzerinde deneme yapmalarını tavsiye ediyor.
Makinesiyle vahşi doğaya çıkanların da sabırlı olması, kuşlarla mesafeyi koruyup ürkütmemeye gayret etmesi öneriliyor. Kuş yemlerinin de canlıların yaklaşması için basit bir çözüm olduğu vurgulanıyor. Deklanşöre hızla ve devamlı basmak da istenilen hareketi yakalamaya yardımcı oluyor. Site özellikle hafıza kartı yedeği yapmak gerektiğini de hatırlatıyor. Çünkü bu kareler gibi bir tane yakalayabilmek için binlerce fotoğraf çekmeniz gerekebilir!

oyun oyna

ileteþim / email

Free META Tag Analyzer
Sitemap Generator Link Değişimi
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇN..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı