Bu Blogda Ara

11 Kasım 2007 Pazar

atatürk

türk hanımlar bu resme bakıp ne düşünüyorsunuz.

10 kasım 2007

GÜNÜN SORUSU
Ülkemizi ziyaret eden Suudi Kralı bir otele yerleşmiş,

10 Kasım umrunda bile değil! Bu yetmezmiş gibi bizim Cumhurbaşkanı ve Başbakan da ayağına kadar giderek iki yanına sığışmış bu hazretin! Arkada Atatürk’ün değil, Kral’ın fotoğrafı!

Can Ataklı /vatan

Başkomutanımız ve başbakanımız başka hiçbir ülke başkanına göstermedikleri ilgiyi ve nezaketi! Kral’a göstererek 1. sayfamızdaki pozu verdiler. Bir bedevi kabilesinin kralının ayağına giderek o pozu verenler bunun bedelini de siyaseten mutlaka ödeyeceklerdir.

Atatürk’ten hiç haz etmeyen bir bedevi kralını 10 Kasım günü üstelik Atatürk’ün yattığı başkent Ankara’da debdebeli devlet törenleriyle ağırlamak, bu Cumhuriyet’le, Atatürk’le, Atatürk’ün ilke ve devrimleriyle ve bu milletle alay etmektir.

“Bizde türbe ziyareti yoktur” bahanesiyle Anıtkabir’e bile gitmeyen bir Kral’a, o büyük insanın ölüm gününden bir gece önce parlak törenlerle devlet nişanı takmak, pahalı hediyelerini kabul etmek, önünde el etek öpmek bu millete karşı da saygısızlıktır.

Bu arada zenginlik karşı çıkılacak bir kavram değil. İnsanlar zengin de olabilir fakir de. Zengin olan bu zenginliğini istediği gibi yaşar.

Ancak bir ülkeyi ziyarete giderken 9 uçakla gelmek, yanında aşçısını, berberini, terzisini üstüne üstlük altından yapılmış tahtını getirmek, 120 araç kiralamak, Ankara’nın en lüks otellerinde 260 odayı kapatmak, odaların içinde değişklik yaptırmak zenginlik alameti değil ancak görgüsüzlüktür.

Çok para insanı görgülü yapmaz. Ankara’da Atatürk’ten haz etmeyen Suudi Kralı’na gösterilen anormal ilgi, sanıyorum milyonlarca vatandaşın içini sızlatmıştır.

AKP’ye oy verenler, iyi düşünün... Hâlâ, “Durmak yok, yola devam” diyor musunuz?

Merak etme Atam! Biz bunları yapmadık!



Kurduğun Cumhuriyet, ekonomik anlamda tam bağımsız! Temelini attığın tesisler “küresel sermayenin” eline geçmedi!
Ne iç, ne de dış borcumuz yok!
Kişi başına düşen gelirimiz, dünya standartlarının bile üstünde!
Ve en önemlisi: ekonomik dinamiklerin, bağımsızlığımızı garanti altına aldığı bir ortamda; tesis ettiğin Cumhuriyet değerleri tam bir koruma altında!
Sermaye piyasamızın yüzde 72’si yabancıların elinde değil!
Bankacılık sektörünün yüzde 51’i yabancı kontrolünde hiç değil!
“Düşük kurun” nedenleri ile sonuçlarını ayırt edebilecek “finansal entelektüel” birikimimiz var!
Siyasetçi, “finansal entelektüel” zümre eksikliğinden faydalanarak; “sıcak paranın yarattığı” kısa süreli “cenneti” siyasi rantını maksimize etmek için kullanmıyor!
“Ekonomimizi IMF’ye”, “dış siyasetimizi Avrupa Birliği ve Amerika’ya” endekslemedik!
IMF ile milletimizin menfaatlerini korumak adına pazarlık etmesi gereken bakanımız, aynı zamanda İngiliz vatandaşı değil!
Üretim reflekslerimiz kaybolmadı! Sıcak paranın bastığı kur ile “üreten dinamikler” kesinlikle “ithalatçı” olma yoluna girmiş değil. Üretiyoruz!
Dış politikada alınması gereken kararlar, güvenlikte atılması gereken adımlar, devletin en yetkili makamlarında aman “piyasa bozulmasın” diye geciktirilmiyor. Piyasa devleti olmadık!
Vatandaşların yabancı bankalara borcu 50 milyar doları aşmadı!
İç ve dış borç son 5 yılda dolar bazında, Cumhuriyet tarihinden fazla artmadı!
Bir yıllık bütçemizde faiz gideri “eğitim ve sağlık” harcamalarımızın “10 katı” değil!
Sıcak para, ülkenin “ekonomik reflekslerini” çürütmüyor!
“Avrupa Birliği ne der?” kaygısı ile Hava Kuvvetlerimiz’i “terörist unsurlara karşı kullanılamıyor” değiliz!
Deniz Kuvvetlerimiz’e ait bir muhrip “müttefik bir ülke tarafından” vurulmadı! İçinde onlarca seçme subayımızı taşıyan uçağımız “ilk uçuşunda” düşmedi! Ve en önemlisi askerlerimizin başına çuval geçirilmedi!
15 askerimizin şehit olduğu gün en yetkili ağızlarımız; “Sayın Başkan ile 1 ay sonra görüşeceğim, gerekeni yapacağız” açıklaması yapmadı!
Askerlerimizin “şehit olduğu” dakikalarda “el konduğu için devlet kontrolünde olan” televizyon kanalımızda “dansöz oynatılmadı!”
Vatandaşlarımızın bir bölümü “seve seve ölüme” giderken, bir bölümü “malı götürme” sevdasına düşerek; “hangi toprakta yaşadığını bile umursamadan” kendilerine doları “efendi” edinmediler!
Askeri personelimizin “maaş bilgileri” olan bankanın tamamını askerlerimizi şehit eden “mayını üretenlere” kredi desteği veren “yabancı bankalara” satmadık!
Merak etme ATAM! Biz bunların hiçbirini yapmadık! Sana ve silah arkadaşlarına “sadık kaldık” ve en önemlisi kurduğun Cumhuriyetin özünden “asla ayrılmadık!”
Sen rahat uyu, zira biz burada daha rahat “uyuyoruz”...
Hepimize “iyi uykular”...

oyun oyna

ileteþim / email

Free META Tag Analyzer
Sitemap Generator Link Değişimi
GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ İÇN..

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı